Ydelse

El-eftersyn og el-tjek

Der kan være store forskelle i pris og kvaliteten på et eleftersyn, derfor er det godt at tjekke flere steder. El Korpset er altid fair med prisen og har en høj kvalitet på eleftersyn og eltjek.

  • Stikprøvekontrol
  • Dialog med kunden om rapporten
  • Udarbejdes af professionelle
  • Kvalitetssikret og testet

Udfyld vores kontaktformular

Vi forsøger altid at svare inden for 24 timer. Vi glæder os til at give den bedste service.

Hvad er et eleftersyn

Det er vigtigt at få lavet eleftersyn ved salg eller forbedring af boligen. Ved et eleftersyn vil man gennemgå boligens synlige elinstallationer. Der vil være stikprøvekontrol på elinstallationen. en samlet rapport udarbejdes over den tilstand elinstallationerne måtte have i boligen.

Rapporten som bliver kaldt en eleftersynsrapport, giver et overblik over fejl og mangler i ens bolig. Noget kan potentielt være farlige og er derfor vigtigt at få udbedret. El korpset yder en ekstra service ved altid at gøre opmærksom på, farlige elinstallationer og altid i en dialog med kunden. Det vil selvfølgelig også fremgå i eleftersynsrapporten.

Fordele ved et El-eftersyn?

Ved salg af ens bolig, hæfter sælger for ansvaret for fejl og mangler i op til 10 år efter en handel, Det er derfor en fordel at få lavet et eleftersyn sammen med huseftersynsordningen som giver sælger mulighed for at fraskrive sig sælgeransvaret, også for de ulovlige el-installationer, når boligen handles.

Der kan ligeledes være store forskelle i pris på et eleftersyn, derfor er det godt at tjekke flere steder om hvad det koster. Fordelen ved at bruge El Korpset, er at vi altid har en fair pris med en høj kvalitet, kun med sagkyndige personer.

Projektforløb

Processen er enkel

Vi mødes og hører dine ønsker

Vi ser helst et fysisk møde for at se opgaven og komme med den bedst mulige pris.

Du modtager et fordelagtigt tilbud

Efter vi har beset opgaven, sender vi et konkurrencedygtigt tilbud, som både sikrer en høj kvalitet og en fornuftig pris.
UI Icons/lighting_icon

Du får udført din opgave til tiden

Vi udfører et godt hårdværk og fremsender en faktura for et godt udført arbejde.

Hvordan er processen pĂĄ et eleftersyn?

El Korpset kommer ud til ens bopæl og er enten en autoriseret elinstallatør eller en instrueret elektriker der har de rette kurser til at kunne udføre et eleftersyn. Vedkommende undersøger alle elinstallationer visuelt for at se standen. Herefter starter undersøgelser på installationen i form af stikprøver. Til sidste udarbejdes eleftersynsrapporten og man bliver gjort opmærksom på farlige installationer, som også fremgå i rapporten. Kort tid efter sendes fakturen og eleftersynsrapporten på mail.

Forskellen pĂĄ Eleftersyn og eltjek

Eleftersyn bliver ofte forvekslet med et el-tjek, men er ikke helt det samme.

Hvad er et El tjek?

Der findes ingen regler for at man skal have et El-tjek, men ofte bliver det lavet pĂĄ samme mĂĄde som et el-eftersynet.

Men der er ingen procedure for hvordan man udfører et el tjek.

Da et el-tjek ikke er underlagt lovgivningen omkring huseftersynsordningen kan man derfor ikke bruge den i forbindelse med salg af bolig.

Man skal derfor forespørge om eleftersynsrapporten er gyldig i forbindelse med salg af bolig.

Alle rapporter El korpset udarbejder er godkendt gennem huseftersynsordningen.

​Selvom man ikke skal sælge sin bolig kan et el-tjek give indblik i hvordan ens elinstallation står til. Ved et el-tjek gennemgås de værste fejl og mangler. I yderste konsekvens kan farlige elinstallationer give elektrisk stød eller en brand kan opstå. El Korpset giver altid gode råd og vejledning til udbedring på den bedste måde.

Hvad er et Eleftersyn?

El-eftersyn er i dag en del af huseftersynsordningen og lovpligtigt at vedlægge boligen ved salg.

Det betyder at der skal fortages eleftersyn sammen med tilstandsrapporten, når man skal sælge en bolig med ejerskifteforsikring.

Med et el-eftersyn giver det sælger mulighed for at fraskrive sig sit sælgeransvar, også for ulovlige el-installationer, når boligen handles.

Man skal altid sikre sig at el eftersynet udføres af en faglig ansvarlig person.

Det er enten en autoriseret elinstallatør eller en elektriker med det rette kursus der oftest kan udføre et eleftersyn.

El Korpset er en autoriseret el virksomhed og kan derfor udarbejde el-eftersynsrapporten. ​

El-eftersynsrapporten er gyldig 1 år efter udarbejdelsen. Er boligen ikke solgt inden for 1 år, skal en ny el-eftersynsrapport udarbejdes og der skal også laves et nyt el-eftersyn.​

 

Brug for mere information?

FAQ - Her kan du få svar på de mest gængse spørgsmål?

Hvor længe er eleftersynsrapporten gyldig?

Eleftersynsrapporten eller elinstallationsrapporten er gyldig i op til 1 år efter rapportens udførelse.
Efter undløbsdatoen på ens rapport skal der fortages en ny med samme proces.

Hvem må udføre eleftersyn?

Eleftersyn må kun udføres af en autoriseret installatørvirksomhed der har EFUL eller EDBO som begyndelsesbogstaver i autorisationsnummeret. Det har vi i EL Korpset.

Er der et bestemt skema for eleftersyn?

ja, Skemaet findes i sikkerhedsstyrelsens internetbaserede informations- og registreringssystem (EE-web). Man kan kun udarbejde en elinstallationsrapport fra dette system.

Hvad koster et eleftersyn?

Prisen på et eleftersyn er: 1600 kr. hvis boligen er større end 200 m2 ring for pris.

Kan alle elektrikere i El Korpset udføre eleftersyn?

Ja, da de er ansat i El Korpset, som er en autoriseret elinstallatørvirksomhed. Så må de godt, men vi sender dog kun elektrikere ud med de rette kurser til eleftersyn, ud til vores kunder.

Hvorfor skal man være uvildig?

At være uvildig vil sige, at man er uafhængig af interesser der kan påvirke arbejdet. Interessen kan være personlig eller økonomisk. Man må ikke kontrollere sit eget arbejde. EL Korpset som er en autoriserede installatørvirksomhed skal være uvildig i alle sager. Det betyder at vi i alle opgaver hvor vi udarbejder elinstallationsrapporter skal bevise vores uafhængighed.

Se flere ydelser

Brug for flere ydelser?

FĂĄ et uforpligtende tilbud

FĂĄ et godt tilbud inden for 24 timer. Vi er medlem af TEKNIQ, din sikkerhed for et godt arbejde.

Tilbudsformular

Vi forsøger altid at svare inden for 24 timer. Vi glæder os til at give den bedste service.